Startup Hub in 22@, Barcelona

The new workplace space at 22@ strives to become a pioneering centre for Barcelona start-ups. It is presented as a single, visually continuous space, but one in which various teams can work, enhancing the dimension and luminosity characteristic of this type of Poblenou office space.

The industrial history of the Poblenou neighbourhood in Barcelona bequeathed numerous factories and warehouses for industrial use of various types during different periods. Since the year 2000 and within Plan 22@, many of these buildings are being restored for uses linked to the workspace, attracting companies related to technological innovation and knowledge.

This Startup Hub is located on the fourth floor of the Pere IV building on Pujades street, one of the main avenues in the Poblenou neighbourhood. It is a building with a high volume of companies of a creative and technological nature and, together with several teaching and research centres, forms a dynamic and continually developing area, eye to eye with the future of the city.

Unlike the other spaces designed by Elastiko for Cloudworks, this venue is not aimed at freelance users, but at companies that wish to acquire medium-sized offices.

The project seeks to create an airy and visually continuous space, enhancing the idea of ​​a great hangar and optimising its corner position, which gives it natural light throughout the day. The 800 sqm facilities convey creativity and professionalism, with the aim of adapting to the different needs of the users.

The central corridor, in addition to granting access to offices and meeting rooms, has been designed with the intention of generating intermediate spaces for meetings, project presentations or relaxation, which brings great dynamism to the entire space.

The use of vibrant colours is a way to identify and differentiate functional spaces like the meeting room or phone booth, strikingly contrasting with the white and wood predominant in the project.

Project:
Startup Hub in 22@
Type:
Workplace.
Client:
Cloud Workplace SL.
Location:
Carrer Pujades, Barcelona
Surface area:
845 sqm
Photography:
José Hevia
Status:
Completed [01/09/2019]

The industrial history of the Poblenou neighbourhood in Barcelona bequeathed numerous factories and warehouses for industrial use of various types during different periods. Since the year 2000 and within Plan 22@, many of these buildings are being restored for uses linked to the workspace, attracting companies related to technological innovation and knowledge.

This Startup Hub is located on the fourth floor of the Pere IV building on Calle Pujades, one of the main streets in the Poblenou neighbourhood. It is a building with a high volume of companies of a creative and technological nature and, together with several teaching and research centres, forms a dynamic and continually developing area, eye to eye with the future of the city.

Unlike the other spaces designed by elastiko for Cloudworks, this venue is not aimed at freelance users, but at companies that wish to acquire medium-sized offices.

The project seeks to create an airy and visually continuous space, enhancing the idea of ​​a great hangar and optimising its corner position, which gives it natural light throughout the day. The 800 sqm facilities convey creativity and professionalism, with the aim of adapting to the different needs of the users.

The central corridor, in addition to granting access to offices and meeting rooms, has been designed with the intention of generating intermediate spaces for meetings, project presentations or relaxation, which brings great dynamism to the entire space.

The use of vibrant colours is a way to identify and differentiate functional spaces like the meeting room or phone booth, strikingly contrasting with the white and wood predominant in the project.

Project:
Startup Hub in 22@.
Type:
Workplace.
Client:
Cloud Workplace SL.
Location:
Carrer Pujades, Barcelona.
Surface area:
845 sqm
Photography:
José Hevia
Status:
Completed [01/09/2019]

The Startup Hub in 22@ is located in a building with a high presence of companies linked to creativity and new technologies and forms a highly dynamic and continuously expanding environment together with various teaching centres and universities.

From the beginning, the idea of ​​a large open-plan and visually continuous space was promoted. The corner position of the warehouse provides the possibility to harness the natural light, which enters throughout the day. The facilities convey creativity and professionalism thanks to the great care applied to every detail.

A wide corridor forms the backbone of the entire space giving access to the offices and meeting rooms. This central corridor generates intermediate spaces for gathering, meeting and resting, which gives the entire space a high level of dynamism.

The striking colours help to identify different spaces with different functions, such as the meeting room or the phone booth and contrast strongly with the white and wood predominant in the project.

RELATED PROJECTS

El edificio de oficinas de la calle Pere IV (Poblenou), pretende ser un puente entre el barrio histórico y el futuro distrito tecnológico de la ciudad.

Office building on Pere IV

Barcelona
Cloudworks Sant Joan consigue mediante una combinación de espacios generar nuevas interacciones entre los usuarios y el espacio de trabajo.

Cloudworks Sant Joan

Barcelona

Cloudworks Cibeles

Madrid

Cloudworks Sant Antoni

Barcelona

This website uses cookies to optimize your browsing experience and service.